IntEger Iroda

Üzletviteli Tanácsadás, válság és csőd menedzselés, változáskezelés, privát banking, hitel közvetítés, energia-audit, pályázat írás, projektmenedzselés

 

Energetikaiauditálás

 -------------------------------

 

 

 

Szakértők végezik el  az Ön vállalkozásának energetikai átvilágítását úgy, hogy az Önöktől nem igényel plusz ráfordítást!

 

 

 

Az energetikai költségekre való figyelés, a hatékony energia-menedzsment, jelentős hasznot hozhat a cégnek. Az üzletvitelei tanácsadóként vállalkozásoknál végzett munkám során tapasztaltam, hogy a vállalkozások többségénél azonban nincs meg a megfelelő szakember, nincs energetikus ehhez a munkához. Jelenleg lehetőség van egy az erre a témakörre szakosodott tanácsadó cég közreműködésével elvégeztetni az Ön vállalkozásának energetikai átvilágítását úgy, hogy az Önöktől nem igényel plusz költségeket.

 

Az energetikai auditálási folyamat célja, hogy a korábbi - részünkre átadott - energetikai szerződések és számlák mélyreható vizsgálatával:

Ø      fény derülhessen a vizsgált időszakra vonatkozóan az esetleges túlfizetésekre,

Ø      megtörténjen a túlfizetés visszatérítése, illetve

Ø      a fogyasztási szokások feltérképezésével javaslatokat kapjon a vállalkozás az évenkénti megtakarítások, illetve az energia beszerzés lehetőségeire.

Az Egyszerűsített Energetikai Audit folyamata során egy akkreditált energetikai cég felméri és elemezi a közüzemi szerződéseket, számlákat és fogyasztási szokásokat. Nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy amennyiben bármely vállalkozásnál az elmúlt 1 – 2 évben részletes energetikai átvilágítás nem történt, illetve speciális ismeretekkel rendelkező energetikai szakértő nem végez energiagazdálkodási feladatokat, úgy éves szinten jelentős energiaköltség-csökkentés érhető el. A közüzemi szolgáltatókkal való kapcsolatok felülvizsgálatával fény derül az esetleges túlfizetésekre, kiemelten a villamos- és földgázenergia, valamint a távhő szolgáltatások esetében.

Az auditálási folyamat nevesíti a visszamenőlegesen, egy összegben visszaigényelhető korábbi esetleges túlfizetéseket, megvizsgálja az évenkénti megtakarítási lehetőségeket, javaslatokat fogalmaz meg a racionális energiapolitika kidolgozásához, illetve a felmérés végeztével, igény esetén, a megfogalmazott javaslatokat tolmácsolja a helyi hálózati szolgáltató, illetve kereskedő felé, természetesen az Ügyfél felhatalmazásával, annak nevében.

Az Egyszerűsített Energetikai Audit folyamat teljes körű bonyolítással történik, a cégek válláról minden lépést levesz az auditor cég, a végeredményéről pedig a vállalkozások jegyzőkönyvet kapnak.

Az energetikai auditálás alapvető feltételei, hogy a vállalkozás rendelkezzen

  1. Hálózat használati szerződéssel,
  2. Csatlakozási szerződéssel, illetve
  3. Kereskedelmi szerződéssel, valamint
  4. számlákkal a vizsgált időszakra vonatkozóan. (áram számlák másolata minden POD számmal ellátott fő mérőhelyre minimum 12havi maximum 24 havi)
  5. A vállalkozás írja alá az „Energia menedzsment megbízási szerződést”

Amennyiben az irattáruk hiányos, a szolgáltatótól másolatban ki lehet kérni szerződéseket is és számlákat is. Ennek érdekében – meghatalmazással – mi is eljárunk.

Egy múltba visszatekintő, elemzői auditáláshoz természetesen bizonyos feltételeknek kell megfelelnie a vállalkozásoknak. Ahhoz, hogy egy auditornak is rentábilis legyen a vizsgálat, először is minimális fogyasztási mértékeknek kell teljesülnie.

·        Áram

Áram esetében a minimális éves fogyasztásnak el kell érnie a 36.000kW/h mértéket, ez alatti fogyasztás esetén az auditálási folyamat nem vehető igénybe. Ez jelen árakon azt jelenti, hogy éves 1,5 MFt összegű áramszámla (tartalmazza a fogyasztást, a rendszerhasználati díjat is) esetében feltételezhető, hogy ez a fogyasztás fennáll. Számla másolat szükséges minden POD számmal ellátott fő mérőhelyre.

·        Gáz

Az éves gázfogyasztás mértéke eléri vagy meghaladja az 50.000m³-t. Napjainkban ez azt jelenti, hogy akinél az éves gázszámlák összege eléri vagy meghaladja az 5,5MFt-ot, ott már vélhetően megvan az elvárt fogyasztási mennyiség.

·        Víz és távhő

Víz és távhő fogyasztás vonatkozásában nincsenek fogyasztási limitek, ugyanakkor önálló auditálásra nem továbbíthatóak. Víz és távhő auditálás kizárólag áram és/vagy gáz auditálással együtt kérhető, természetesen úgy, hogy az említett tételeknél minden esetben teljesülnek az elvárt fogyasztási mértékek.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 2
Heti: 5
Havi: 91
Össz.: 42 448

Látogatottság növelés
Oldal: Energia menedzsment
IntEger Iroda - © 2008 - 2019 - integeriroda.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »